This project has moved and is read-only. For the latest updates, please go here.

bad sound with WasapiLoopbackCapture on WIndows 8 and/or HP EliteBook

Apr 10, 2013 at 3:05 PM
Hi,
my application captures audio data and provides it as a stream on the local network. This used to work fine on Windows 7 with various PCs. On my new HP EliteBook (Windows 8) it sounds like coming thru a tin can telephone. Any ideas?
Thanks,
Steffen
Apr 10, 2013 at 6:36 PM
have you checked that the capture format has not changed?
Apr 11, 2013 at 10:09 AM
Hi Mark,
The only difference I can see is the sampling rate, which is correctly recognized by the Yamah receiver.
Win7: Device=Lautsprecher Format=32 bit PCM: 44kHz 2 channels wBitsPerSample:32 dwChannelMask:3 subFormat:00000003-0000-0010-8000-00aa00389b71 extraSize:22
Win8: Device=Lautsprecher / Kopfhörer Format=32 bit PCM: 48kHz 2 channels wBitsPerSample:32 dwChannelMask:3 subFormat:00000003-0000-0010-8000-00aa00389b71 extraSize:22
next week I will have a chance to test with another PC running Win8
Thanks,
Steffen
Gesendet: Mittwoch, 10. April 2013 um 19:36 Uhr
Von: markheath <[email removed]>
An: [email removed]
Betreff: Re: bad sound with WasapiLoopbackCapture on WIndows 8 and/or HP EliteBook [naudio:439790]

From: markheath

have you checked that the capture format has not changed?
Apr 11, 2013 at 7:16 PM
Hi,
I now did some tests on another Win8 PC. There it works. Interestingly audio is running at 44kHz there. It looks like that the sound device of the EliteBook (IDT High Definition Audio CODEC) is responsible for the issue.
Steffen